HOĆE LI MERE BITI OLABAVLJENE TOKOM PRAZNIKA? Dr Kon otkrio kako ćemo proslaviti Uskrs ove godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 18:32

HOĆE LI MERE BITI OLABAVLJENE TOKOM PRAZNIKA? Dr Kon otkrio kako ćemo proslaviti Uskrs ove godine

Dr Predrag Kon ne veruje da će biti donete nove mere, ali ni da će se postojeće ublažiti

Globalno je pandemija u najvećem usponu, a mi u Srbiji imamo spuštanje i imamo pritisak da se mere popuste, kaže epidemiolog dr Predrag Kon.

Dr Predrag Kon je ranije rekao da smo prešli iz vanredne u nepovoljnu situaciju. Kako navodi - jedino tako može da se opiše.

- Sledeći stepen je nesigurna i imate uobičajena i povoljna. Mi ne možemo da kažemo drugačiije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego da je nepovoljna - kaže dr Kon za RTS.

Upitan da li bi za praznike trebalo da očekujemo nove mere, navodi da se Krizni štab sastaje najmanje jendom nedeljno.

- Globalno je pandemija u najvećem usponu,a mi u Srbiji imamo spuštanje i imamo pritisak da se mere popuste. To je posledica vakcinacije, ali i mera - ističe.

Prema njegovim rečima, problem je što ljudi u ugostiteljskim objektima ne nose maske. Navodi da će u maju krneuti svadbe, a u junu prolsave matura, i ako se ne stekne navika da se maske nose imaćemo neobičnu situaciju.

Kako dalje navodi, prepeoruka je da se na proslave pozivaju vakcinisani ili da urade test.

- Ako neće- onda kažete da je obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru - objjašnjava.

Prema njegovim rečima, maske na otvorenom su donete kao mera, ali zbog zakona nije moglo da se sprovodi. Navodi da je tražio da se kazne uvedu - kao motivacija.

Govoreći opet o merama za praznike, kaže da ne veruje da će se donositi nove, ali se ni postojeće neće ublažiti.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.