Izvor: Luftika.rs, 12.Apr.2023, 18:04

Frka u Zadru: Policija uhapsila lutku iz izloga, župnik je prijavio da vređa moral

Uskršnja subota u Kampo Kaštelu u zadru, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok, započeo je dolaskom policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vređanja morala građana.
Problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimerenim za praznik Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.
– Policija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << jutros oko 10 sati zaprimila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obeležja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u toku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama – kazala nam je portparolka PU Zadarske, Ivana Grbin.
Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i firme ‘Burda Atelier‘.
Izvor: zadarski.hr
Zadar savetuje turiste da kupaće nose svuda osim na plaži, kriv loš prevod (FOTO)

Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.