Đurić: Hodžaj na neobičan način čestita Uskrs

Izvor: Blic, 14.Apr.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Hodžaj na neobičan način čestita Uskrs

Iz vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju ukazuju da su poruke kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja, u autorskom tekstu za "Njujork tajms", neprimerene, posebno uoči velikog hrišćanskog praznika Uskrsa.

- Separatista Hodžaj na prilično neobičan način Srbima čestita vaskršnje praznike, naravno, vređajući svoju državu Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je istakao da se Hodžaj, zapravo, plaši da je u Sjedinjenim državama, gde je i napisao "taj otrovni tekst" 10 godina posle jednostrano proglašene nezavisnosti, sve više onih koji uviđaju da je taj projekat neuspeo.

Hodžaj je, u autorskom tekstu za "Njujork tajms", izneo niz optužbi na račun Srbije, a pre svega da pokušava da destabilizuje region "posle dve decenije stabilnosti" time što jača svoju vojsku i radi u cilju ekonomske dominacije regionalnim zajedničkim tržištem.

On kaže da Beograd sve to radi uz pomoć Rusije koja, kako tvrdi, koristi Srbiju za ponovno sticanje uporišta na Balkanu, kao i da se osveti NATO-u, SAD i Zapadu.

Hodžaj, takođe, optužuje Beograd da koristi srpsku manjinu protiv kosovskih institucija i za "provociranje tenzija", a Srbiji pripisuje "genocidnu" prošlost i optužuje je da se sa njom nije "adekvatno suočila".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.