Dečija radionica ukrašavanja velikih uskršnjih jaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021, 16:30

Dečija radionica ukrašavanja velikih uskršnjih jaja

Uoči Uskrsa, veliki broj dece okupio se danas na Bukovcu gde su svoj umetnički talenat pokazali na ukrašavanju velikih uskršnjih jaja. Akcija je između ostalog organizovana kako bi se popularizovao mauntin bajk, ali i skrenula pažnja na zaštitu životne sredine.

Na stazi namenjenoj mauntin bajku na Bukovcu posetioci su ovog puta imali priliku da prisustvuju dečjoj radionici ukrašavanju velikih uskršnjih jaja. Osim druženja, vredna i maštovita deca četkicama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bojicama u rukama, pokazala su svoj umetnički talenat.

Deca su pored ukrašavanja jaja imala priliku i da se oprobaju u mauntin bajku, a organizatori planiraju slične radionice kako bi kod dece probudili umetnički duh i skrenuli pažnju na zaštitu životne sredine.

,,Ja sam stvarno iznenađena i baš mi je drago što su deca došla u tolikom broju. Malu su se sad raštrkala a neka su sad završila jer imamo tu da kažem i različite staze i za bajk, mautin bajk i mautin bord tako da verovatno žele da isprobaju i to", rekla je Tanja Đaković, Sportsko udruženje ATB.

Dekorisana jaja svojim atraktivnim izgledom ulepšavaće će tu poljanu do kraja uskršnjih praznika, a nakon toga biće prebačena u osnovnu školu i Kulturnu stanicu u Bukovcu.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.