Izvor: JUGpress.com, 17.Apr.2023, 20:11

Deca pobedila bajkere u kucanju jajima

NIŠ

 “Odaberi svog bajkera i odmerite snege“ naziv je humanitarne akcije koja je organizovana prvog dana posle Uskrsa a bajkeri su proznali „da su deca uvek pobednici pa je tako bilo i sada“.  Akcija je humnitarnog karaktera pa su im se pridružili i bajkeri iz Moto kluba „Lanac“. Odmeravanje snaga održalo se u Obrenovićevoj ulici kod Banke dobročisnrva i privuklo je veliku pažnju mališana koji su sa roditeljima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << krenuli u šetnju gradom. Među onima koji su želeli da se takmiče sa bajkerima bilo je stranaca, turista koji su Uskrs proveli u Nišu.

   „Tu je kutija sa jajima kao i kutija gde se ostavlja dobrovoljni prilog, deca odaberu svoje jeje i bajkera sa kojim će da odmere snegu, a posle toga se slikamo, a deca su uvek pobednici. Prilog koji prikupimo tokom ove akcije predajmo niškoj humanitarki Marini Adamović a ona će već znati kome da se uplati novac. Na nama je bilo samo da organizujemo akciju“, kaže Milan Stojiljković Džoni.

                                    Milan kaže da bajkeri iz kluba   MC Road Guardian Niš redovno organizuju humanitarne akcije. Nišlije je prepoznaju po akciji Deda Mrazovi na motorima kada u vreme novogodišnjih praznika dele paketiće i poklone deci i Dečijim klinikama UKC Niš.

                                      „Dodela paketića deci sa dečijih klinika UKC Niš je naša tradicionalna akcija, a sada će i ova akcija  ući i redovnu godišnju humanitarnu akciju. Već planiramo novu akciju koja će, takođe, imati humanitarni karakter. U pitanju vožnja motorima, vozićemo  odgovarajuću rutu, a novac koji prikupimo otići će mališanima kojima je potreban za lečenje“, dodaje Milan Stojiljković Džoni.

                                    Akcija je organizovana u saradnji sa Gradskim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom GUPOAN. Mališani iz ovog udruženja su oslikali uskršnja jaja, a u pomoć je pritekla i Gradska opština Medijana koja je ista donirala.

                                      „U Nišu je obeležena Plava nedelja  kao vid podrške osobama sa autizmom i njihovim porodcama, a akcije kao što je ova tu su da podsete javnost da autizam traje 365 a ne samo jedan dan.Na ovaj način podržavamo  osobe sa autizmom i njihove porodice, ali i  javnosti pokazujemo da inkluzija nije bauk, da su ova deca ista kao i tipična, kao i da inkluzija mora da se sprovodi što češće i što više. Kroz ovakve akcije podršku dobijaju i deca sa autizmom, ali i njihovi vršnjaci koji se druže sa njima jer se razbijaju predrasude koje oni mogu da imaju“, kaže Ana  Lazarević iz udruženja GUPOAN i dodaje da u udruženju trenutno ima 70 dece. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.