Deca niškog vrtića donirala spavaćice trudnicama i porodiljama u GAK-u

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2023, 16:18

Deca niškog vrtića donirala spavaćice trudnicama i porodiljama u GAK-u

Novcem od prodaje farbanih jaja koja su deca i vaspitačice vrtića "Meda" spremili za Uskršnji bazar sašivena je 101 spavaćica za majke i ta donacija je predata Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu. Marina Stanković iz niškog vrtića kaže da su ovom akcijom želeli da deci predstave prave vrednosti i nauče ih humanosti.

Od donacija kupljena 101 spavaćica za niški GAK; foto: Vrtić "Meda" Ispred devet objekata vrtića "Meda" pre uskršnjih praznika bila su izložena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jaja koja su deca i vaspitačice ofarbali za Uskršnji bazar. Roditelji, staratelji, bake, deke i slučajni prolaznici su kupovali jaja i ostavljali donacije.

Sakupili smo značajna sredstva, a nakon dogovora sa stručnim timom, novac je usmeren za nabavku spavaćica za buduće mame. Videli smo akciju Lokalne fondacije i rešili da kupimo materijal i nađemo krojačicu koja je sašila 101 spavaćicu - kaže Marina Stanković.

Od donacija kupljena 101 spavaćica za niški GAK; foto: Vrtić "Meda" Danas su predstavnici vrtića odneli spavaćice predstavnicima Ginekološko-akušerske klinike u Nišu, a Marina Stanković kaže da su naišli na veliku zahvalnost i sreću medicinskog osoblja.

Rekli su nam da su za jednu porodilju, u proseku, potrebne tri spavaćice. Nemaju ih dovoljno i ovo im je, kako su nam kazali, značajna donacija - priča Marina Stanković.

Zahvalila se roditeljima, bakama i dekama, kao i građanima Niša koji su dali svoj doprinos u ovoj akciji.

Ideja je da decu od najmlađih dana učimo humanosti i da ih usmeravamo na pravi plan. Trudićemo se da prave vrednosti u vaspitanju i obrazovanju nadvladaju sve probleme današnjeg odrastanja - dodala je.

Podsetimo, Lokalna fondacija organizuje akciju prikupljanja novca za nabavku spavaćica i posteljina za niško porodilište. Kampanja traje mesec dana, od 8. maja do 8. juna, a donacije građani mogu da uplate na račun fondacije: 340-11032644-47, svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME. Pored toga, moguća je i donacija u robi.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.