DUGOROČNA PROGNOZA Evo kakvo nas vreme očekuje za PRAZNIKE

Izvor: Press, 03.Apr.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUGOROČNA PROGNOZA Evo kakvo nas vreme očekuje za PRAZNIKE

Svi koji planiraju produženo praznovanje u prirodi tokom uskršnjih i prvomajskih neradnih dana, zasigurno se nadaju lepom vremenu, a kako se prema trenutnoj prognozi čini: očekuju nas topli dani, ali i red kiše, red sunca.
Foto:Blic
Neradni dani oko Uskrsa jesu 26, 27, 28. i 29. april (od petka do ponedeljka), a za Praznik rada, 1. i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2. maj (sreda i četvrtak). Mnogi će se potruditi da "premoste" i taj utorak, pa da mogu da povežu neradne dane i organizuju mini-odmor. Imajući u vidu da će biti toplo, vremenski uslovi za sada deluju povoljno, ali biće i kiše, maltene svaki drugi dan.
Foto: RHMZ / screenshot
Beograd

Kako se može videti na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), odnosno prema grafikonu koji ilustruje mesečnu prognozu vremena, za Veliki petak (26. april) u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, očekuju se kiša i grmljavina, ali i toplo vreme: u Beogradu i Nišu do 22, Novom Sadu i Kragujevcu do 18 stepeni.
Foto: RHMZ / screenshot
Novi Sad
Vetar, kiša, pa čak i sneg, prognozirani su na Kopaoniku za Veliki petak, a temperature će se kretati od -3 do 10 stepeni tokom tog dana.
 



Međutim, već sutradan, na Veliku subotu, kao i za sam Uskrs, vreme će u svim navedenim gradovima, pa i na Zlatiboru i Kopaoniku, biti za koji stepen toplije i bez grmljavine i padavina, ukazuje grafikon RHMZ-a.
Foto: RHMZ / screenshot
Niš
Dan nakon Uskrsa svuda će biti kišovit, očekuje se i grmljavina, a temperatura će bitiu blagom opadu u odnosu na prethodne dane, ali i dalje sasvim toplo.
Utorak, 30. april, biće suv, a temperature će ponovo biti u porastu.
Foto: RHMZ / screenshot
Kopaonik
 



U pitanju su najnoviji podaci, ažurirani juče, međutim, napominje se da je je prognoza orijentaciona.
Kada su u pitanju vremenski uslovi tokom maja, možemo se osvrnuti na sezonsku prognozu RHMZ-a, gde se navodi da će ovaj mesec biti vlažan i topao u okvirima proseka, te da se mogu očekivati majske kiše.
Foto: RHMZ / screenshot
Sezonska prognoza za maj
Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, za oko pola stepena, navodi se u sezonskoj prognozi. To znači da se za Beograd i širu okolinu predviđa srednja minimalna temperatura vazduha od 13,6, a srednja maksimalna oko 24, 4 stepena Celzijusa.
"Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 50 mm", piše u izveštaju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.