BOMBE SU PADALE BEZ PRAVILA I REDA Zaharova podsetila na krvavi Uskrs u Beogradu 1944. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 19:45

"BOMBE SU PADALE BEZ PRAVILA I REDA" Zaharova podsetila na "krvavi Uskrs" u Beogradu 1944. godine

Ruska zvaničnica je dodala da su agresori zanemarili činjenicu da je bombardovanje izvršeno na najsvetliji hrišćanski praznik Uskrs.

Bombardovanje Beograda 1944. godine je samo jedna u nizu mnogobrojnih istorijskih činjenica koje svedoče protiv Zapada, rekla je Marija Zaharova.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je tokom današanjeg brifinga istakla i da je bombardovanje srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prestonice dokaz protiv moralnog prava Zapada da nekome diktira svoju volju.

Ovogodišnji praznik Vaskrsenja Hristovog podsetio je na brojne neizrečene činjenice koje Britanci i Amerikanci uspešno prećutkuju - bombardovanje Beograda 16. i 17. aprila 1944. godine, koje je izvela britanska i američka avijacija, istakla je Zaharova.

- Bombardovanje su nazvali "vojnom nuždom", a zapravo su uračunali značaj Beograda kao važnog industrijskog centra i transportnog čvorišta - istakla je ona.

Ruska zvaničnica je dodala da su agresori zanemarili činjenicu da je bombardovanje izvršeno na najsvetliji hrišćanski praznik Uskrs, te da je bombardovanje prestonice počelo za vreme praznične liturgije, prenosi RT.

- Bombe su padale po celom gradu bez pravila i reda, stradalo je mnogo civila, uništene su mnoge istorijske građevine - istakla je Zaharova.

U kolektivnoj svesti Srba, krvavi Uskrs predstavlja još jednu potvrdu nehumanog naličja Zapada, koji se ne libi da udari po mirnom stanovništvu kako bi ispunio svoje ciljeve, zaključila je Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.