Posna štrudla sa makom i višnjama: Sjajna poslatica za vaskršnji post (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 17.Apr.2024, 14:16

Posna štrudla sa makom i višnjama: Sjajna poslatica za vaskršnji post (RECEPT)

Posna štrudla sa makom i višnjama je idealna poslastica za sve koji se pridržavaju vaskršnjeg posta, ali i za ljubitelje slatkiša.

Ukoliko volite štrudlu sa makom ili orasima, sigurni smo da će te i ovaj kolač uvrstiti u vaše omiljene recepte.

Potrebno je:

3-5 gotovih kora za pitu

400 g mlevenog maka

200 g višanja

1 kesica vanilin šećera

300 g šećera

voda

šećer u prahu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<

Način pripreme: 

U jednoj šerpici pomešajte vanilin šećer, mak i vodu Mešajte sve dok ne dobijate smesu nalik onoj za palačinke. Nakon što sve dobro izmešate, šerpicu stavite na ringlu i mešajte sve dok ne provri. Dok pripremate fil, uključite rernu na 180 stepeni, kako bi se dobro zagrejala.

Pleh obložite papirom za pečenje. Lepo raširite kore za štrudlu, i premažite ih napravljenim filom, ostavljajući jedan kraj ne namazan. Potom po filu dodajte višnje. Precizno rolajte kore u obllik štrudle i položite u pleh. Peecite u prethodno zagrejanoj rerni, sve dok se lepo ne zarumeni.

Kada se štrudla malo prohladi, pospite po njoj šećer u prahu. 
Pogledaj vesti o: Uskršnji post

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.