![Posna štrudla sa makom i višnjama: Sjajna poslatica za vaskršnji post (RECEPT)](https://static.vesti.rs/slike-4/Posna-strudla-sa-makom-i-visnjama-Sjajna-poslatica-za-vaskrsnji-post-RECEPT.jpg)
Izvor: Svet plus, 17.Apr.2024, 14:16
Posna štrudla sa makom i višnjama: Sjajna poslatica za vaskršnji post (RECEPT)
Posna štrudla sa makom i višnjama je idealna poslastica za sve koji se pridržavaju vaskršnjeg posta, ali i za ljubitelje slatkiša.
Ukoliko volite štrudlu sa makom ili orasima, sigurni smo da će te i ovaj kolač uvrstiti u vaše omiljene recepte.
Potrebno je:
3-5 gotovih kora za pitu
400 g mlevenog maka
200 g višanja
1 kesica vanilin šećera
300 g šećera
voda
šećer u prahu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Način pripreme:
U jednoj šerpici pomešajte vanilin šećer, mak i vodu Mešajte sve dok ne dobijate smesu nalik onoj za palačinke. Nakon što sve dobro izmešate, šerpicu stavite na ringlu i mešajte sve dok ne provri. Dok pripremate fil, uključite rernu na 180 stepeni, kako bi se dobro zagrejala.
Pleh obložite papirom za pečenje. Lepo raširite kore za štrudlu, i premažite ih napravljenim filom, ostavljajući jedan kraj ne namazan. Potom po filu dodajte višnje. Precizno rolajte kore u obllik štrudle i položite u pleh. Peecite u prethodno zagrejanoj rerni, sve dok se lepo ne zarumeni.
Kada se štrudla malo prohladi, pospite po njoj šećer u prahu.
Pogledaj vesti o: Uskršnji post