Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Feb.2010, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje veliki Vaskrsnji post

Veliki Vaskrsnji post, najduži i najznačajniji u pravoslavnoj veri, počinje sutra, a završava se praznikom Vaskresenja Isusa Hrista, koji se ove godine obeležava 4. aprila. Prvi dan šestonedeljnog Vaskrsnjeg ili Velikog časnog posta je Čisti ponedeljak, a za pravoslavne

Nastavak na SrbijaNet.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje Vaskršnji post

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Feb.2010

Za pravoslavne vernike danas počinje višenedeljni veliki Vaskršnji ili Časni post, koji se završava praznikom Vaskrsenja Isusa Hrista Vaskrsom, koji se ove godine proslavlja 4. aprila. ....Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Spremanje hrane na vodi

Izvor: Mondo, 15.Feb.2010

Prvi dan šestonedeljnog Vaskršnjeg, ili Velikog časnog posta, je Čisti ponedeljak. Nedelja koja sledi - Čista nedelja, je uz poslednju - Nedelju pravoslavlja, najstroža i podrazumeva pripremanje hrane na vodi.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaNet.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaNet.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.