Konačno će da “drma”: Lane o žiriranju u TLZP!

Izvor: Scandal.rs, 27.Sep.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno će da “drma”: Lane o žiriranju u TLZP!

Štampa je prethodnih nedelja vraćala osmeh na lice poklonicima omiljenog srpskog političara. Radovali su se učestalim naslovima tipa „Šojić ponovo u akciji“, iako se iza toga nisu krile vesti o nastavku snimanja priče o kapetanu „Bele lađe“. Milan Gutović vraćao se u žižu javnosti u drugom kontekstu.

Ime poznatog i priznatog glumca dovođeno je u vezu sa novom sezonom serijala „Tvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << lice zvuči poznato“ (Prva TV), ali se na početku spekulisalo – da li će Lane biti ocenjivan ili će ocenjivati. Obe varijante bile su u igri. I to kao podjednako realne.

Pre nego što smo dobili odgovor na pitanje čemu je on lično bio bliži, rekao nam je da se nije uželeo nikakvog, pa ni televizijskog rada, jer taj pojam nije u saglasnosti sa statusom penzionera koji ponosno nosi. A „enigmu“ o učešću u popularnom šou-programu rešio nam je ovako:

- Nisam ja naklonjen ni potrebi da ocenjujem ni da mene ocenjuju, ali prihvatam mudrost koja kaže da je život borba, a ne berba. Tako sam prihvatio varijantu – da budem član žirija. Ta vest me je obradovala, jer ću konačno i ja biti u prilici da „drmam“. Shvatam da ovo nije neko veliko „drmanje“, ali je ipak „drmanje“.

I ne krije da kod njega potajno tinja nada da su se stari dobri običaji potkupljivanja i podmićivanja žirija zadržali.

- Tada bi mi ovo žiriranje još više ostalo u dugoj, lepoj, ali i korisnoj uspomeni – kaže Gutović.

Da se, ipak, takmičite u ovom šouu, kojom numerom biste voleli da započnete učešće? Gde bi vaš talenat najbolje došao do izražaja?

- Da je završio nastup, imitirao bih Vučića, ali on ga još nije završio, pa nije kolegijalno da imitiranjem remetim i prekidam tuđi nastup.

Šta mislite – kakav sudija ćete biti? Strog ali pravičan, samo strog, subjektivan ili ćete svim takmičarima gledati kroz prste?

- Uzor će mi biti naše pravosuđe. Dakle, neću obraćati pažnju na Jevrosimu majku, pa ću suditi i po babu i po stričevima.

Mnoge ličnosti od imena složile su se da je ovaj šou prošle godine pomerio granice u Srbiji. Šta nam je doneo?

- Meni nije doneo ništa, jer retko gledam televiziju, ali ako nam je i on pomerao granice, trebalo bi brzo napraviti inventar, jer nam onda uz Kosovo još nešto nedostaje.

Jeste li zadovoljni što ste pristali da ponovo „otvorite vrata“ Dragoslavu Jakovljeviću?

- Jesam. Opet ću biti sa kolegama koje volim i radiću priču koju volim.

Kada ste se više smejali – na snimanju prvenca ili nastavka serije Otvorena vrata“?

- Umesto da budemo džangrizavi i na kraj srca, mi se s godinama sve više smejemo. Da naše raspoloženje ne prelazi na publiku, ne bi ni bilo nastavka serije.

Šta se u međuvremenu promenilo u Srbiji? Živimo li još u zemlji čuda?

- Ne živimo u zemlji čuda. Srbi ne veruju u čuda. Srbi od čuda žive. Jedno od njih je trenutna politička situacija u svetu koja nam začudo ide naruku, ali da bismo to čudo iskoristili, potrebne su nam injekcije kapitala, a za te injekcije potrebne su reforme. E, tu na reformama čuda gube moć, jer naše reforme po pravilu liče na injekciju datu u protezu.

Gde su danas i šta rade „Šojići“? A gde je običan narod?

- Šojići su stabilno ukorenjeni, a i narod je u stabilno lošem stanju. Ipak, se nešto u Srbiji menja. Probudio se refleks vlasti pa, pošto su nam drugi gradovi već na vodi, blagovremeno pravimo Beograd na vodi.

Da li ste razmišljali da ponovo pokrenete emisiju „Oralno doba“ i koje bi se teme tu „orile“?

- Zbog isplativosti, teme televizijskih emisija moraju da se podudaraju sa željama što većeg dela publike. Pošto imamo većinu nepismenog ili polupismenog gledališta, program se, prirodno, bazira na njihovim ukusima. A kako želje i ukuse polupismenih i nepismenih gledalaca ne ume da otkrije pismeni urednik, biraju se polupismeni tipovi da vode televizije. U taj milje bi verovatno morala da se uklopi i emisija koju sam ja vodio. Sasvim logično i prirodno.

Šta može danas da nasmeje čoveka kakav ste vi?

- Optimizam ljudi na vlasti.

Izvor: Novosti

Foto: Facebook

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.