Zašto je potrebno isključiti telefon u avionu?

Izvor: Prva.rs, 23.Apr.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je potrebno isključiti telefon u avionu?

Iako su male šanse za to, može se desiti da signal mobilnog telefona za vreme leta ometa komunikacione signale i na taj način pilotima prouzrokuje probleme. Ti problemi se manifestuju na način da piloti čuju prekid signala ili snažno zujanje u slušalicama, a složićete se da je osobe, koje u svojim rukama ‘drže’ ne samo vaš, već i mnoge druge živote, bolje ne ometati nepotrebnim zvukovima.
U praksi se na otprilike 50 letova pilotima to desi jednom ili dvaput, a oni koji uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ne gase mobilne telefone tokom leta mogu da prouzrokuju i neki veći problem jer je dokazano da je jednom prilikom mobilni prekinuo komunikaciju pilota i kontrolnog tornja.
Pojedine aviokompanije uvele su posebne privatne mreže na koje ‘zavisnici od mobilnih telefona’ mogu da se priključe.
Izvor: Punkufer

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.