Izvor: Blic, 09.Feb.2021, 16:57

Zašto je Politika 117. rođendan obeležila sudeći se sa pokojnim Darkom Ribnikarom kojem je dva dana ranije OBJAVILA ČITULJU

Sto sedamnaestu godišnjicu lista Politika, prošle nedelje, obeležio je nesvakidašnji događaj. Zastupnici njenog izdavača u sudskom postupku pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu tražili su da se usvoji njihov tužbeni zahtev protiv Davorina Darka Ribnikara – unuka osnivača Politike. Tvrdili su da je Darko izgubio spor pošto se nije pojavio na suđenju. Dva dana pre toga objavili su mu čitulju u novinama. Sud je ovaj predlog odbio. Kako je ovo moguće? Zašto je Politika svoj 117. rođendan obeležila sudeći se sa pokojnim Darkom Ribnikarom? Zbog čega su ga tužili? Koji interes im je bio tako važan pa su tražili da se donese presuda protiv mrtvog čoveka? Kako uopšte početi ovu priču?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.