Izvor: Blic, 29.Nov.2022, 12:36

VEĆ DVE DECENIJE NE SLAVIMO 29. NOVEMBAR Dan republike, svinjokolja i pionira, a danas samo RADNI DAN

Od pet državnih praznika u nekadašnjoj SFRJ, Dan republike bio je poslednji u kalendaru, ali svakako najvažniji. Praznovao se dva dana i to u našoj zemlji, iako je prethodno ukinut u svim drugim republikama SFRJ, sve do 14. novembra 2002. godine, kada je ukinut odlukom Savezne skupštine SR Jugoslavije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nekolicina građana Subotice obeležila 29. novembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022

Posle dve godine pauze, polaganjem venca na spomenik Josipu Brozu Titu, na prostoru Mini Jugoslavije u Subotici, svečano je obeležen jedan od najznačajnijih praznika u nekadašnjoj Jugoslaviji - Dan Republike...Skromno, ali sa ponosom, nekolicina građana Subotice je i ove godine obeležila 29. novembar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.