Izvor: Blic, 05.Apr.2023, 13:40

U Srbiji je POVUČENI LEK bio dostupan samo u jednom obliku: Evo kako izgleda i na šta upozoravaju iz Agencije za lekove (FOTO)

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) povlači lek folkodin sa tržišta Srbije, koji se koristi za ublažavanje akutnog nadražajnog, neproduktivnog (suvog) kašlja. Kako su poručili iz ALIMS-a svi pacijenti koji koriste ovaj lek, treba da prekinu sa tim i da se jave svom lekaru. Iako postoji i sirup, on u našoj zemlji nije ni bio dostupan, te su iz Agencije potvrdili za "Blic" da je "jedini lek koji sadrži aktivnu supstancu folkodin na tržištu Srbije - folkodin Alkaloid (folkodin), kapsula, tvrda, 10 mg, odnosno "pholcodin".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.