Šta očekujete od svog sledećeg putovanja?

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta očekujete od svog sledećeg putovanja?

Nedavno istraživanje sajta BookYogaRetreats.com bavilo se predviđanjima za 2017. kada je reč o putovanjima i došlo do zanimljivih rezultata.

U istraživanju koje je obuhvatilo više od 300 putnika, ispitane su njihove želje i ono što očekuju od putovanja u narednoj godini.

Pokazalo se da je trend solo putovanja dodatno rasprostranjen i da čak 51 odsto ispitanika planira da na sledeći odmor putuje bez pratnje.

Nemci među njima prednjače (80 odsto), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prate ih Britanci (69) i Kanađani (67).

Zanimljivo je da ovaj trend ide ruku pod ruku sa nezavisnim putovanjima, pa će u narednoj godini samo 6,25 odsto ispitanika koristiti usluge turističke agencije.

Sve više putnika očekuje bogato turističko iskustvo, a čak 32,9 odsto njih očekuje da na putovanju nauči i neku novu veštinu.

Više od polovine ispitanika želi da istraži lokalnu kulturu, dok samo četiri odsto planira da putuje zbog provoda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.