Subota, 22.10.2016.

18:21

Šta očekujete od svog sledećeg putovanja?

Nedavno istraživanje sajta BookYogaRetreats.com bavilo se predviđanjima za 2017. kada je reč o putovanjima i došlo do zanimljivih rezultata.

Izvor: lonelyplanet.com

Šta očekujete od svog sledećeg putovanja?
Foto: Thinkstock

U istraživanju koje je obuhvatilo više od 300 putnika, ispitane su njihove želje i ono što očekuju od putovanja u narednoj godini.

Pokazalo se da je trend solo putovanja dodatno rasprostranjen i da čak 51 odsto ispitanika planira da na sledeći odmor putuje bez pratnje.

Nemci među njima prednjače (80 odsto), a prate ih Britanci (69) i Kanađani (67).

Zanimljivo je da ovaj trend ide ruku pod ruku sa nezavisnim putovanjima, pa će u narednoj godini samo 6,25 odsto ispitanika koristiti usluge turističke agencije.

Sve više putnika očekuje bogato turističko iskustvo, a čak 32,9 odsto njih očekuje da na putovanju nauči i neku novu veštinu.

Više od polovine ispitanika želi da istraži lokalnu kulturu, dok samo četiri odsto planira da putuje zbog provoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Svet

Počelo je; Amerikanci prelaze reku

Južnokorejske i američke trupe započele su veliku vojnu vežbu prelaska reke, sa ciljem poboljšanja zajedničkih operativnih sposobnosti, saopštila je danas južnokorejska vojska.

8:01

5.6.2024.

1 d

Podeli: