Izvor: Blic, 14.Jan.2024, 08:33

SRPSKI MAFIJAŠI RADO IDU U HRVATE Kako je Luka Bojović postao Marjan Barišić: Najveća imena podzemlja skrivala se iza lažnih komšijskih pasoša

U kriminalnim krugovima na Balkanu, hrvatski pasoš je postao izrazito poželjan dokument. Serija hapšenja zbog falsifikovanih dokumenata u Hrvatskoj, među kojima su se našli i pripadnici grupa kavčani, škaljarci i zemunci, još jednom potvrđuje da su hrvatska državljanstva i pasoši favorizovani među balkanskim kriminalcima. Bez obzira da li je motiv bolji prolaz u zemljama Evrope ili jednostavna dostupnost, hrvatski dokumenti već decenijama predstavljaju "slamku spasa" za osuđivane i tražene kriminalce s ovih prostora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.