Izvor: Blic, 08.Sep.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPONZORSTVA, ULAGANJE U GRAĐEVINU, DONACIJE Pet najčešćih načina na koje pojedinci i firme u Srbiji PERU NOVAC

"Pranje novca" je globalni i fenomen i problem, te u tome ni Srbija nije izuzetak. Koliko se gubi zbog te kriminalne radnje najbolje ukazuje podatak da je samo od poreskih utaja, budžet Srbije oštećen je za 462,3 miliona evra, navodi se u najnovijem nacionalnom izveštaju "Procena rizika od pranja novca i procena rizika od finansiranja terorizma". Ovo su samo neki od brojnih načina na koji se u Srbiji pere novac, a koji su prikazani u Tipologiji pranja novca i studiji slučaja Uprave za sprečavanje pranja novca.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pet najčešćih načina kako se u Srbiji pere novac

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2018, 07:44

"Pranje novca" je globalni i fenomen i problem, te u tome ni Srbija nije izuzetak. Koliko se gubi zbog te kriminalne radnje najbolje ukazuje podatak da je samo od poreskih utaja, budžet Srbije oštećen je za 462,3 miliona evra, navodi se u najnovijem nacionalnom izveštaju "Procena rizika od pranja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.