Izvor: Blic, 13.Mar.2024, 15:16

SPOMENIK ZORANU ĐINĐIĆU JOŠ NA ČEKANJU "Strela" je završena odavno, ali je i dalje u magacinu: Šta koči postavljanje (VIDEO)

Spomenik ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću trebalo je da bude svečano otkriven 12. marta 2018. godine, na 15. godišnjicu njegove smrti, ali ni šest godina kasnije on i dalje nije ugledao svetlost dana, a kako stvari stoje, neće ni u skoroj budućnosti. Kako je još pre skoro jedne decenije najavljivano, spomenik je trebalo da bude postavljen na Studentskom trgu u Beogradu, nedaleko od mesta gde je Đinđić studirao i živeo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Spomenik Đinđiću ili nama?

Izvor: Danas, 14.Mar.2024, 10:38

Na godišnjicu smrti ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, 21 godinu kasnije, mural sa njegovim likom na platou ispred Filozofskog fakulteta je po ko zna koji put osvanuo oskrnavljen. Farba preko lica, pogrdne reči. Ne zna se ko su počinioci, kao što se ne zna ni koji su politički nalogodavci Đinđićevog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.