Izvor: Blic, 26.Dec.2020, 00:14

"SIGURAN SAM DA KRSTIĆ NIJE IMAO NAMERU DA ME NAPADA, TO JE DOGOVORA LJUDI IZ VUČIĆEVOG OKRUŽENJA" NIN intervju, Igor Jurić: Zašto se o političaru pedofilu pisalo se samo uoči izbora i kakav odgovor je dobio od Nebojše Stefanovića

Šest godina nakon što je Dragan Đurić usmrtio petnaestogodišnju Tijanu Jurić, pet godina nakon što je osnovana fondacija s njenim imenom, godinu dana nakon što je na inicijativu fondacije Skupština Srbije usvojila „Tijanin zakon“ – izmene Krivičnog zakonika kojima se za najteže zločine, pa i za silovanje i ubistvo deteta, kao najviša kazna propisuje doživotna robija bez mogućnosti pomilovanja – pred Igorom Jurićem nalazi se nekoliko izazova. Prvi je kampanja za zakonsko uokviravanje amber alert sistema, modela širenja i objavljivanja informacija u specifičnim slučajevima nestale dece koji dokazano ubrzava njihovo pronalaženje. Drugi su na prvi pogled nešto manje očekivani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.