Izvor: Blic, 01.Avg.2023, 18:51

Razvijen revolucionarni lek koji ubija protein neophodan za širenje ćelija raka

Naučnici su razvili lek za rak koji ubija sve oformljene ćelije tumora, a druge, zdrave ćelije ostavlja nepovređenim. Novi molekul, kodnog naziva "AOH1996", gađa protein prisutan u većini karcinoma koji pomaže tumorima da rastu i umnožavaju se u telu. Inače, za ovaj protein se ranije smatralo da se ne može uništiti lekovima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA POMOLU LEK ZA RAK?! Nakon 20 godina istraživanja, naučnici napravili tabletu koja napada KANCEROGENE ĆELIJE

Izvor: Blic, 02.Avg.2023, 11:10

Nakon 20 godina istraživanja, naučnici su napravili tabletu AOH1996, koja napada varijantu kancerogenog proteina, odnosno proliferirajući ćelijski nuklearni antigen (PCNA), prisutan u većini ćelija raka, koji stimuliše njihov rast i reprodukciju. U isto vreme, zdrave ćelije ostaju netaknute.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.