Izvor: Blic, 14.Okt.2023, 12:48

Poznat rok zavržetka toplane na biomasu u Majdanpeku! Đedović Handanović: Prve količine toplotne energije biće isporučene do kraja ove grejne sezone

Izgradnjom nove toplane na biomasu građani Majdanpeka dobiće sigurno i kvalitetno grejanje, ali i čistiji vazduh i zdraviju životnu sredinu, jer će se mazut u potpunosti izbaciti iz upotrebe u sistemu daljinskog grejanja. Emisije sumpor-dioksida biće u potpunosti eliminisane, a emisije ugljen-dioksida smanjene 93 odsto, ocenila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović koja je obišla radove na izgradnji ove toplane na biomasu, četvrte u Srbiji koja će biti izgrađena u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.