Izvor: Blic, 14.Apr.2023, 08:02

Papirni novac se sve manje isplati: Najveća štamparija novčanica na svetu upozorava na pad profita

"De La Rue", najveći svetski proizvođač novčanica, izdao je u sredu upozorenje o profitu, ukazujući na manju potražnju za gotovinom. Na to je najviše uticala inflacija, skupi troškovi života, kao i popularizacija drugih načina plaćanja. S obzirom na to da je potražnja pala na najniži nivo za dve decenije, štampanje novca nije tako unosno kao što je nekada bilo, smatraju iz ove kompanije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najveća štamparija upozorava: Papirni novac se sve manje isplati

Izvor: B92, 14.Apr.2023

"De La Rue", najveći svetski proizvođač novčanica, izdao je u sredu upozorenje o profitu, ukazujući na manju potražnju za gotovinom...Na to je najviše uticala inflacija, skupi troškovi života, kao i popularizacija drugih načina plaćanja...S obzirom na to da je potražnja pala na najniži nivo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.