Izvor: Blic, 09.Dec.2022, 11:39

PRVI PUT U ISTORIJI: SAD sledeće godine izdaje prve novčanice s potpisom žene

Američka ministarka finansija Janet Yellen i savezna rizničarka Lynn Malerba otputovale su u fabriku za štampanje dolarskih novčanica u Fort Worthu u Teksasu, gde su potpisale nove novčanice od dolara i pet dolara koje će biti izdane sledeće godine. Bit će to prve novčanice u istoriji SAD-a s potpisima dve žene, odnosno prve novčanice s potpisom ministra finansija, budući da su na čelu ovog ministarstva od njegovog osnivanja 1789. godine bili samo belci.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD štampale prve novčanice sa potpisima dve žene

Izvor: VOA, 09.Dec.2022

Sekretarka za finansije SAD Dženet Jelen odala je počast kolegama pionirima u toj oblasti, prilikom objavljivanja prvih američkih novčanica štampanih sa potpisom dve žene, pozivajući na "mnogo više" rada za unapređivanje pravde za žene i manjine. Jelen, prva žena koja vodi finansije i koja...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.