Izvor: Blic, 22.Jun.2021, 00:24

PODELA VAKCINA Plan Džoa Bajdena da 80 miliona doza cepiva isporuči zemljama širom sveta

Bela kuća je danas iznela plan o podeli 55 miliona američkih doza vakcine protiv kovid-19 na globalnom nivou, tako da otprilike 75 odsto doza bude dodeljeno Latinskoj Americi i Karibima, Aziji i Africi putem međunarodnog programa za deljenje vakcina KOVAKS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Preko 50 odsto siromašnih zemalja nema dovoljno vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021

Više od polovine siromašnijih zemalja koje dobijaju vakcine protiv korona virusa putem programa za razmenu KOVAKS nemaju dovoljno zaliha za nastavak vakcinacije, izjavio je savetnik u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) Brus Ajlvord..."Rekao bih da od 80 AMC zemalja (siromašnijih zemalja), barem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kina pozvala bogate zemlje da podele vakcine i povećaju globalnu proizvodnju

Izvor: Beta, 22.Jun.2021

Kina je učestvovala u radnoj grupi od 60 zemalja u okviru Ujedinjenih nacija, čija je namera da se unaprede bogate države da dele više vakcina sa zemljama u razvoju, objavila je Kineska medijska grupa.Oko 2,5 milijarde vakcina dato je širom sveta, a samo 0,3 odsto u zemljama sa niskim prihodima.Kako...

Nastavak na Beta...

EU kupuje još 150 miliona doza vakcine Moderna

Izvor: Blic, 22.Jun.2021

Evropska unija je odlučila da, u okviru ugovora o isporuci vakcina kompanije "Moderna", aktivira opciju koja omogućava evropskom bloku da naruči 150 miliona dodatnih vakcina protiv kovida-19 koje proizvodi ta američka biotehnološka kompanija, saopštila je danas Evropska komisija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.