Ovo su najzagađeniji gradovi na svetu (ne, Beograd nije među njima)

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2016, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najzagađeniji gradovi na svetu (ne, Beograd nije među njima)

U gradu Zabol u Iranu, gde su tokom leta česte peščane oluje, zabeležen je najzagađeniji vazduh na planeti, a za njim slede indijski gradovi Gvalior, Alahabad, Patna i Rajpur, saopštila je u četvrtak Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Stručnjaci SZO ističu da iako se Indija suočava sa "ogromnim izazovom", mnoge zemlje su u toliko lošem stanju da čak ni nemaju sistem za kontrolu vazduha zbog čega nisu ni mogle da budu rangirane, preneo je Rojters.

Indijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prestonica Nju Delhi zauzela je deveto mesto na listi, što je napredak u odnosu na 2014. godinu, kada je proglašena za najzagađeniji grad na svetu.

Istraživanje SZO, koje je sprovedeno u 3.000 urbanih područja, pokazuje da samo dva odsto gradova siromašnijih zemalja ispunjava standarde SZO u pogledu kvaliteta vazduha u odnosu na 44 odsto bogatijih gradova, koji ispunjavaju te kriterijume.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.