Otvorio vrata aviona da bi došao do svežeg vazduha

Izvor: B92, 02.Maj.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorio vrata aviona da bi došao do svežeg vazduha

Putnik jedne kineske avio-kompanije otvorio je vrata za slučaj opasnosti da bi došao da malo svežeg vazduha, zbog čega je 15 dana zadržan u policiji i moraće da plati kaznu.

Po sletanju aviona lou-kost kompanije "Laki er flajt" na aerodrom grada Mijanjanga, na jugozapadu Kine, 25-godišnji putnik, kome je objavljeno samo prezime Čen, izjavio je da je 10 minuta čekao da svi putnici izađu i da je u avionu bilo "suviše zagušljivo i toplo".

On je, zatim, podigao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ručku, vrata su ispala i aktivirao se gumeni tobogan za evakuaciju putnika.

"Kada su vrata ispala, uhvatila me je panika", rekao je Čen policiji, preneo je "Saut Čajna morning post".

On je odmah uhapšen i predat lokalnim snagama reda, koje su ga na isleđivanju držale 15 dana.

Aerodromske vlasti su saopštile da je zbog njegove akcije došlo do više odlaganja letova, a trošak popravke vrata je bio oko 100.000 juana (13.000 evra).

Čen je kažnjen sa 70.000 junana (10.500 evra) da bi pokrio deo troškova, ali avio-prevoznik najavljuje da će možda tražiti da se iznos kazne poveća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.