Izvor: Blic, 31.Maj.2020, 08:10

Od sutra svi koji šalju novac iz dijaspore idu u POSEBAN REGISTAR: Šta to znači, jesu li podaci sigurni… I šta o tome kažu Srbi iz Čikaga? (VIDEO)

Banke i finansijske institucije do 1. juna moraju da dostave Narodnoj banci Srbije (NBS) popis klijenata koji šalju ili primaju novac iz inostranstva. Bilo da šaljete novac iz inostranstva u Srbiju, ili u Srbiji primate novac od dijaspore, vaše ime biće zavedeno u jedinstvenom registru korisnika novčane doznake. Šta to tačno znači, da li građane očekuje neki dodatni porez i čemu uopšte služi ovaj registar? (Da biste nastavili sa čitanjem, potrebno je da se pretplatite na neki od "Blic premium" paketa)

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ime svakog ko šalje novac u Srbiju od sutra u posebnom registru države

Izvor: Radio 021, 31.Maj.2020

Ime svakoga ko šalje novac iz Srbije, bilo da je primalac u zemlji ili inostranstvu, kao i svakoga kome novac stiže, od ponedeljka, 1. juna naći će se u Jedinstvenom registru korisnika novčane doznake...Doznake se u javnosti uglavnom vezuju za prilive iz dijaspore i to najčešće iz Nemačke i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.