Izvor: Blic, 05.Okt.2022, 08:34

OPEC+ sprema najveće smanjenje proizvodnje nafte od početka pandemije?

Grupa zemalja proizvođača nafte OPEC+ razmotriće smanjenje proizvodnje za više od milion barela dnevno, navode izvori iz te organizacije uoči današnjeg sastanka u Beču, prvom koji neće biti onlajn nakon više od dve godine. Takvo smanjenje proizvodnje, koje je veće od očekivanog, odražava zabrinutost zbog brzog usporavanja svetske privrede u uslovima snažnog stezanja monetarnih politika, piše Politika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OPEK znatno smanjuje proizvodnju nafte, moguć rast cena goriva

Izvor: VOA, 05.Okt.2022

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK+) odlučila je u sredu da značajno smanji proizvodnju nafte da bi podstakla rast cena tog energenta na tržištu, što bi moglo da zada novi udarac globalnoj ekonomiji već suočenoj sa problemima i podigne cene goriva na američkim pumpama uoči ključnih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.