Izvor: Blic, 30.Jan.2020, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUKA U PATRIJARŠIJI SPC se na Zakon o slobodi veroispovesti žali USTAVNOM SUDU CRNE GORE

U Patrijaršiji je danas održan sastanak Sinoda na kojem su učestvovale i vladike iz Crne Gore Amfilohije, Joanikije, Atanasije i Dimitrije, na kojem je odlučeno da se pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, u koordinaciji eparhija SPC u u Crnoj Gori i Svetog Sinoda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sinod SPC pokreće inicijativu pred Ustavnim sudom Crne Gore

Izvor: RTS, 30.Jan.2020

Na sastanku u Patrijaršiji jednoglasno je odlučeno da se pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Crne Gore povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Inicijativa će biti pokrenuta u koordinaciji eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i Svetog sinoda. ...

Nastavak na RTS...

Skup o Zakonu o slobodi veroispovesti: Nije uporediv ni sa jednim zakonom iz pravne tekovine EU

Izvor: Danas, 30.Jan.2020

Učesnici skupa u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, posvećenom novousvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, zaključili su da taj zakon "nije uporediv ni sa jednim zakonom iz pravne tekovine Evropske unije", saopšteno je danas iz kabineta Narodne skupštine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.