Izvor: Blic, 29.Sep.2022, 15:35

Njegova grobnica je prazna, a herojstvo golemo: U Komlencu obeležena 31. godišnjica smrti Milana Tepića (Foto)

Na groblju u Komlencu kod Kozarske Dubice, danas je obeležena 31. godišnjica od pogibije majora JNA Milana Tepića, poslednjeg narodnog heroja Jugoslavije. Dogodilo se to 29. septembra 1991. godine u Bjelovaru, kada je Tepić, inače rođen u Komplencu, odbio da hrvatskim paravojnim jedinicama preda skladište sa oružjem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Godišnjica uzvišene žrtve koju je podneo major Milan Tepić

Izvor: KMnovine.com, 29.Sep.2022

Godišnjica uzvišene žrtve koju je podneo major Milan Tepić U Komlencu, u Kozarskoj Dubici, rodnom mjestu narodnog heroja majora Milana Tepića, obeležena je 31 godina od njegove mučeničke pogibije i nadljudske žrtve koju je podneo... ..Major Milan Tepić je tada u Bjelovaru, tokom borbi sa ustašama,...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.