Izvor: Blic, 01.Jul.2023, 11:41

Neradna nedelja u Hrvatskoj sada i zvanično: Trgovci na ovaj dan mogu raditi 16 puta u toku godine, evo pod kojim uslovima

Novi Zakon o trgovini u subotu je stupio na snagu i prema njemu će prodavnice nedeljom po pravilu biti zatvorene, a trgovci mogu odabrati 16 nedelja u godini tokom kojih bi radili. Zakonom radno vreme prodajnih objekata određuje trgovac u razdobljima od ponedeljka do subote u ukupnom trajanju do 90 sati sedmično, koje i samostalno raspoređuje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodavnice u Hrvatskoj prestaju da rade nedeljom

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2023

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas stupio na snagu novi Zakon o trgovini, prema kojem će prodavnice nedjeljom biti zatvorene, ali trgovci mogu odabrati 16 nedjelja u godini tokom kojih bi radili.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.