Najviši stakleni most na svetu ponovo otvoren

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviši stakleni most na svetu ponovo otvoren

Stakleni most u Kini ponovo će biti otvoren, a kineski zvaničnici kažu da sa strukturom nema nikakvih problema.

Najviši i najduži most sa staklenim dnom na svetu prostire se dužinom od 430 metara preko Džancjace Velikog kanjona u provinciji Hunan i ima pogled koji oduzima dah sa visine od 300 metara.

Most je otvoren u avgustu i brzo je privukao interest javnosti, za posetama koje su bile 10 puta veće od procenjenog kapaciteta nosivosti od 8000 ljudi dnevno. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zatrpana ljudima, atrakcija je morala da se zatvori 13 dana nakon otvaranja, ostavljajući u vazduhu mnoga pitanja o bezbednosti mosta iako nijedan incident nije bio prijavljen.

Kineski zvaničnici su sada izjavili da je most spreman za ponovo otvaranje i da ne postoji nijedan problem.

Lou Keven, portparol menadžerskog komiteta mosta rekao je da je most bio zatvoren zbog nadogradnje objekta i da je spreman za dobrodošlicu posetilaca koji učestvuju na internacionalnoj prodajnoj konferenciji, kao i na međunarodnom turističkom festivalu koji uskoro počinje u Džancjace.

On objašnjava da je veliki broj posetilaca i vozila otežavao poslove nadogradnje mosta, uključujući uređenje, proširenje parkinga i ostalih objekata.

Onlajn rezervacije poseta mostu su takođe reorganizovane. Sada su karte ograničene na 1000 po satu, kako bi se izbegla gužva i dugo čekanje u redovima.

Most je popločan sa 99 panela trostrukog sloja providnog stakla i postavljen između dve strme litice 300 metara iznad kanjona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.