Izvor: Blic, 21.Avg.2023, 08:25

Na azijskim tržištima mešovito nakon važnog kineskog poteza

Azijsko-pacifička tržišta su mešovita jer je Kina smanjila osnovnu kamatnu stopu na jednogodišnji kredit, ali je u ponedeljak zadržala svoju petogodišnju kamatnu stopu nepromenjenom. Jednogodišnji LPR smanjen je za 10 baznih poena s 3,55 odsto na 3,45 odsto, dok je petogodišnji LPR ostao na 4,2 odsto. Petogodišnji LPR također služi kao klin za hipoteke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kineska centralna banka snizila referentnu kamatnu stopu za kompanije: Potez usmeren bankama

Izvor: Blic, 21.Avg.2023

Kineska centralna banka danas je smanjila jednogodišnju osnovnu kamatnu stopu, koja služi kao referentna vrednost za korporativne zajmove, s 3,55 posto na 3,45 posto. Petogodišnja primarna kamatna stopa, koja služi kao referenca za hipoteke, u međuvremenu je ostala nepromenjena na 4,2 posto, javlja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.