Izvor: Blic, 11.Dec.2023, 21:26

"NISAM OSEĆAO DA SMO NA ISTOJ STRANI" Novi detalji otkaza pionira veštačke inteligencije: Evo zbog čega je Sem Altman dobio OTKAZ

U danima koji su usledili nakon izbacivanja Sema Altmana iz OpenAI-a 17. novembra, zaposleni u kompaniji i nekoliko članova šire tehnološke zajednice uporedili su ovaj potez sa državnim udarom. Narativ neposredno nakon njegovog otpuštanja bio je da se širokim redovima OpenAI-a dopao Altman, i da je njegovo iznenadno otpuštanje bilo šokantno - nepravilan potez odbora koji je davao prednost ideologiji nad zahtevima svojih zainteresovanih strana i željama svojih zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.