Izvor: Blic, 13.Jan.2020, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIKADA SE O TOME NIJE RAZGOVARALO" Izvestilac EP za Srbiju: Promena cenzusa jeste u skladu sa zakonom, ali otvara druga pitanja

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i član delegacije u međupartijskom dijalogu Vladimir Bilčik smatra da nema zakonskih prepreka za snižžavanje izbornog cenzusa u Srbiji, ali ukazuje da se o tom pitanju nije razgovoralo u međupartijskom dijalogu, i da svaka izmena pravila pred izbore otvara pitanje pravičnosti izbornog procesa.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fajon: Iznenađena sam i zabrinuta spuštanjem cenzusa

Izvor: Danas, 14.Jan.2020, 09:54

Iznenađena sam i zabrinuta idejom o snižavanju izbornog praga sa pet na tri odsto, izjavila je za Blic predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i Evropske unije (EU) i poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.