Izvor: Blic, 02.Dec.2020, 07:33

Litijum na kome Srbija bukvalno leži, od juče u svetu zovu i "NOVIM ZLATOM": Imamo čak 10% globalnih rezervi, a jedan naš grad pravi je "SREĆNIK"

Potražnja za litijumom konstantno raste širom sveta, pogotovo otkako se proizvođači automobila sve više orijentišu na električna vozila koja napajaju upravo litijum-jonske baterije. Tako i Kalifornija želi da njena Imperial Valley postane "Litijumska dolina", i to je za njih, prema informacijama koje su juče i zvanično objavljene, "novo zlato".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVAJ METAL BI MOGAO POSTATI "SRPSKA NAFTA": U svetu ga zovu "novo zlato", a naša zemlja ima čak 10% globalnih rezervi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020

Neki ga zovu i "zlatom 21. veka", pre svega zbog reputacije rasta u elektroindustriji, a mnogi i metalom čija je eksploatacija jako komplikovana...Potražnja za litijumom konstantno raste širom sveta, pogotovo otkako se proizvođači automobila sve više orijentišu na električna vozila koja napajaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U Srbiji postoje velike rezerve litijuma, koga nazivaju i "novo zlato"

Izvor: Kamatica.com, 02.Dec.2020

Potražnja za litijumom konstantno raste širom sveta, pogotovo otkako se proizvođači automobila sve više orijentišu na električna vozila koja napajaju upravo litijum-jonske baterije..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.