Izvor: Blic, 14.Jan.2024, 21:36

Ko odbije posao briše se sa biroa rada: Imamo li u Srbiji stroga pravila?

Oni koji odbiju posao u Nemačkoj ubuduće će na dva meseca izgubiti pravo na naknadu za nezaposlene. Ta vest nedavno je odjeknula u javnosti, pri čemu se mnogi pitaju da li i u Srbiji postoje tako stroga pravila za osobe prijavljene na birou rada. Istina je da su pravila u Srbiji još rigoroznija, jer nezaposleni koji traži zaposlenje, a iz određenog razloga bude izbrisan sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), ima pravo opet da se uvede u evidenciju po isteku šest meseci od dana prestanka njenog vođenja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KO ODBIJE POSAO BRIŠE SE SA BIROA RADA

Izvor: TimockeVesti.net, 15.Jan.2024, 05:36

Oni koji odbiju posao u Nemačkoj ubuduće će na dva meseca izgubiti pravo na naknadu za nezaposlene. Ta vest nedavno je odjeknula u javnosti, pri čemu se mnogi pitaju da li i u Srbiji postoje tako stroga pravila za osobe prijavljene na birou rada. Istina je da su pravila u Srbiji još rigoroznija,...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.