Izvor: Blic, 18.Maj.2023, 15:41

Kada će cene prestati da rastu? Pitali smo stučnjake o inflaciji i odgovor je jasan: "Manje se kupuje, a to znači samo jedno"

NBS je objavila svoje najnovije prognoze kretanja inflacije, a sudeći po njima, uskoro možemo očekivati pad inflacije, a samim tim i dobre vesti kada govorimo o poskupljenjima. Predviđanja su da će do kraja godine inflacija sa 16, 2 odsto, koliko je iznosila u martu, biti upola manja. Pitali smo stručnjake i oni su optimistični, ali ističu oprez i strpljenje. Ocena je i da se manje troši i da bi to moglo da napravi i pritisak na proizvođače u pravcu da smanje cene.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.