Izvor: Blic, 30.Nov.2020, 09:10

JAVNE FINANSIJE BEZ TAJNI ZA GRAĐANE SRBIJE "Siniša Mali je skrojio budžet uveren da će rast biti šest odsto. I niko se ne brine šta će biti ako ne bude tako"

Predlog budžeta za 2021, koji je Vlada dostavila parlamentu, ne bi sam po sebi možda ni bio toliko sporan da ga ministar finansija Siniša Mali nije skrojio na osnovu čvrstog uverenja da će sledeće godine bruto domaći proizvod Srbije biti za šest odsto veći nego ove. A, opet, verovatno nije ni mogao drugačije. „Nalog predsednika Srbije je da rast BDP-a podignemo na pet odsto. Mi to možemo i moramo da uradimo“, kaže ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović. Ali, rast od pet odsto, koji za Srbiju prognozira i MMF, neće biti dovoljan. Moraće jače, brže, bolje, bar za jedan procentni poen, jer je rast od šest odsto kamen temeljac na kome je izgrađen budžet. Samim tim, ako se taj kamen pomeri, ceo budžet će se srušiti. Ili bar dobrano nakriviti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BDP Slovenije manji za šest odsto u odnosu na prošlu godinu BDP Slovenije manji za šest odsto u od

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2020

Slovenački bruto domaći proizvod /BDP/ za devet mjeseci ove godine manji je za šest odsto u odnosu na isti period lani, dok je u trećem kvartalu ove godine u odnosu na drugi kvartal manji za 2,6 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.