Izvor: Blic, 13.Jun.2023, 08:06

Hoće li američka centralna banka zadržati stope po prvi put u 15 meseci: Investitori čekaju izveštaj o inflaciji, tržišta u dobrom "raspoloženju"

Azijski su indeksi u utorak porasli, ali trguje se oprezno uoči izveštaja o inflaciji u SAD-u, koje bi moglo znatno uticati na smer tržišta. Nikkei indeks skočio je 2 posto, pa se po prvi put od 1990. godine probio iznad nivoa od 33.000 poena. Cene deonica porasle su i u Australiji, Hong Kongu te Južnoj Koreji, između 0,1 i 0,6 posto, dok su u Šangaju blago pale.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li će američka centralna banka po prvi put u 15 meseci zadržati iste kamate?

Izvor: Kamatica.com, 13.Jun.2023

Azijski su indeksi u utorak porasli, ali trguje se oprezno uoči izveštaja o inflaciji u SAD-u, koje bi moglo znatno uticati na smer tržišta..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.