Izvor: Blic, 01.Jun.2023, 15:32

"HVALA NA ČVRSTOM STAVU" Vučić u Kišinjevu razgovarao sa Makronom, Beograd i Priština među glavnim tema Samita (FOTO, VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Kišinjevu na Samitu Evropske političke zajednice, gde je imao susrete sa brojnim evropskim liderima, kao i kolegama iz regiona. Beograd i Priština su jedna od glavnih tema skupa, imajući u vidu zapaljivu situaciju na severu Kosova, koja je eskalirala pre nekoliko dana. O tome su govorili i Vučić, ali i prištinska predsednica Vjosa Osmani, kao i predsednik Francuske i nemački kancelar Emanuel Makron i Olaf Šolc.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ U MOLDAVIJI: Srbija je samostalna i nezavisna zemlja i sama donosi svoje odluke

Izvor: Pančevac-online.com, 01.Jun.2023

Predsednik Aleksandar Vučić učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u Kišinjevu. Priština i Beograd glavna su tema skupa u moldavskoj prestonici. Na skupu su govorili srpski predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Makron predložio nove izbore na severu Kosova

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2023

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u Kišinjevu, na Samitu Evropske političke zajednice, da su Pariz i Berlin kao rešenje za krizu na severu Kosova predložili brzo održavanje novih izbora.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.