Izvor: Blic, 09.Maj.2021, 13:42

Gradili su ih beogradski trgovci, pa ih POKLANJALI NARODU, u nekim su održavane sednice Narodne skupštine: Tri kuće u Knez Mihailovoj ulici i tri zanimljive priče

Pored nekih zgrada i vila prolazimo gotovo svakodnevno, često se ni ne osvrnemo da poledamo njihove prelepe fasade, arhitektonske detalje, jer su nam tu, stalno pred očima, nekako samo na njih navkli pa i ne obraćamo pažnju. A one nam otkrivaju duh nekih starih vremena i pričaju nam zanimljivu priču o starom Beogradu i ljudim kojih su ih podizali. Ovaj put zato predstavljamo vam tri kuće u Knez Mihailovoj ulici, još iz 19. veka, a koje odolevaju i vremenu i svim drugim izazovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.