Izvor: Blic, 15.Avg.2023, 03:59

"GROM UDARA I 16 KM OD OLUJE" Vremenski ekstremi hoće da nas ubiju, ima li spasa?! Direktor RHMZ savetuje šta raditi kad je nevreme

Tokom celog jula Srbiju su potresale neverovatne vremenske promene, skoro pa svakodnevni su bili prelasci iz saharskog leta u tropske oluje, a temperatura u roku od nekoliko sati padala je i za 15 stepeni. Šta nas očekuje do kraja letnjih meseci, kako najbolje da se zaštitimo od ekstremnih vrućina i oluja, hoće li nas ubuduće SMS poruke upozoravati na ekstremno vreme i da li se u slučaju ekstremnih vrućina može proglasiti vanredna situacija, u intervjuu za "Blic" govorio je Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.