Izvor: Blic, 16.Feb.2020, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE SU MIŠA I GOCA? Juče nije bilo medveda da predvide vreme u Beogradskom zoo vrtu, a ovo je RAZLOG

Navikli smo, prema našem narodnom verovanju, da na Sretenje pratimo medvede iz Beogradskog zoo vrta koji specijalno na taj dan postaju neka vrsta "meteorologa". Međutim, ove godine izostala je vest o mečki Goci i medvedu Miši i njihovim predviđanjima do kada će trajati ova zima, jer su njih dvoje otišli na kratak put.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

GDE SU MIŠA I GOCA? Juče nije bilo medveda da predvide vreme u Beogradskom zoo vrtu, a ovo je RAZLOG!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2020

Tradicija kaže da se na Sretenje, 15. februara, susreću zima i leto, pa se baš na taj datum može znati kakvo će vreme u buduće biti...Navikli smo, prema našem narodnom verovanju, da na Sretenje pratimo medvede iz Beogradskog zoo vrta koji specijalno na taj dan postaju neka vrsta "meteorologa"...Međutim,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.