Izvor: Blic, 22.Jun.2023, 12:03

Fakultet društvenih nauka i Univerzitet Ludovika iz Budimpešte uspešno realizovali novi projekat saradnje Srbije i Mađarske

Pored istorijske posete kubanskog predsednika Beogradu i sastanka državnih delegacija Srbije i Mađarske na Paliću, juče je u Mađarskom kulturnom centru Kolegijum Hungarikum u Beogradu održan jođ jedan događaj od izuzetnog značaja za kulturnu, naučnu i ekonomsku ekspanziju Srbije i Mađarske. Ovaj događaj, takođe od ogromnog društvenog i ekonomskog značaja za dve zemlje, bio je organizovan u saradnji Fakulteta društvenih nauka u Beogradu i Univerziteta Ludovika iz Budimpešte. Predstavljen je novi broj naučnog Časopisa Društveni horizonti, čiji je izdavač Fakultet društvenih nauka, a koji je posvećen Mađarskoj. Kolege iz Mađarske su bili koeditori i autori tekstova i našoj akademskoj zajednici su predstavili pozitivne i negativne strane članstva Mađarske u Evropskoj uniji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.