HITNO OGLAŠAVANJE RUSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI: Ovaj čovek stoji iza organizacije ubistva blogera Vladlena Tatarskog

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2023, 09:23

HITNO OGLAŠAVANJE RUSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI: Ovaj čovek stoji iza organizacije ubistva blogera Vladlena Tatarskog

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je da je identifikovala još jednog saučesnika u ubistvu ratnog reportera Maksima Fomina (Vladlena Tatarskog) u Sankt Peterburgu.

Ukrajinac po imenu Jurij Denisov bio je osoba koja je organizovala bombaški atentat na ruskog vojnog blogera Vladlena Tatarskog, saopštila je ruska služba bezbednosti FSB, prenosi RT.

On je u februaru došao iz Kijeva preko Letonije u Rusiju, obezbedivši eksplozivnu napravu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korišćenu u ubistvu, a Rusiju je napustio početkom aprila odmah nakon zločina, navodi agencija u saopštenju u četvrtak.

FSB ističe da su teroristički napad na Tatarskog organizovale ukrajinske specijalne službe i njihovi agenti, uključujući i one iz ruske opozicije u inostranstvu.

- Utvrđeno je da je ubistvo Maksima Fomina zajedno sa Darjom Trepovom pripremio pripadnik ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, državljanin Ukrajine Jurij Denisov, rođen 1987. godine, koji je (Darji) putem servisa "ekspresne dostave" preko posrednika u Moskvi predao eksplozivnu napravu, kamufliranu u gipsanoj bisti ratnog reportera - navodi se u saopštenju FSB.

U saopštenju se dodaje da je Denisov "po zadatku ukrajinskih specijalnih službi u februaru 2023. stigao iz Kijeva preko teritorije Letonije u moskovski region, gde je prikupljao informacije o načinu života i mestima koje posećuje Fomin", zbog čega je nabavio automobil i iznajmio stan u blizini prebivališta novinara.

- Nakon izvršavanja terorističkog akta 3. aprila, Denisov je odleteo iz Rusije tranzitom preko Jermenije u Tursku - navodi se u saopštenju FSB i dodaje da je započeta procedura da se za Denisovom izda međunarodna poternica.

Dana 2. aprila je u kafiću u Sankt Peterburgu eksplodirala eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin). Hospitalizovana je 31 osoba. Osmoro ljudi je u teškom stanju, još devet nastradalih je na ambulantnom lečenju. Za ubisto je osumnjičena i privedena Darja Trepova.

Istražni komitet Rusije kasnije je saopštio da je Darja Trepova optužena za teroristički napad u Sankt Peterburgu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinac saučesnik u ubistvu blogera Vladlena Tatarskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) i Istražni odbor utvrdili su da je 36-godišnji Ukrajinac, član terorističke grupe, bio saučesnik Darije Trepove u terorističkom napadu na kafić u Sankt Peterburgu u kojem je ubijen vojni izveštač i bloger Vladlen Tatarski, rečeno je agenciji TASS u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

FSB imenovala organizatora ubistva vojnog blogera

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2023

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) imenovala je ukrajinskog državljanina Jurija Denisova kao organizatora atentata na vojnog blogera Vladlena Tatarskog u kafeu u Sankt Peterburgu ranije ovog meseca.. Denisov je otputovao u Rusiju iz Kijeva preko Letonije u februaru i obezbedio eksplozivnu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.