Izvor: Blic, 24.Apr.2024, 11:29

"DOLAZE NAM SA TUMOROM OD PO 10 CM U GRUDNOM KOŠU!" Prof. dr Radosavljević : "Da su manji, efekti lečenja karcinoma bi bili bolji"

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS), ima sve veći broj pacijenata, ali među njima nisu samo oni novi, već i oni koji sa malignim bolestima duže žive i dolaze da se kontrolišu, kazao je danas na najvećoj zdravstvenoj konferenciji "Health up" profesor dr Davorin Radosavljević, direktor Klinike za internističku onkologiju u IORS-u. Među pacijentima su sve uzrasne grupe, a ono što zabrinjava je što sve više pacijenata dolazi sa velikim tumorima. Kada bi dolazili sa malim, rezultati lečenja bi bili mnogo bolji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"BOLI NAS SMRTNOST OD KARCINOMA" "Od 30 do 50 odsto slučajeva raka može da se izbegne, tumor pluća imaju i mlađi od 40 godina"

Izvor: Blic, 24.Apr.2024

Rano otkrivanje tumora ideal je onkologije i put ka izlečenju zajedno sa najefikasnijim lečenjem, a pretpostavlja se da se od 30 do 50 odsto slučajeva raka može izbeći, rekao je danas prof. dr Davorin Radosavljević, direktor Klinike za internističku onkologiju u Institutu za onkologiju i radiologiju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.