Izvor: Blic, 23.Jun.2022, 15:02

DNEVNO ZARADE I PO 100 EVRA Berači gljiva ne pamte ovako dobru sezonu, a evo i koja vrsta pečuraka se najviše ceni

Nekom su obilne kiše i nevreme donele glavobolje, ali ima i onih koji zbog obilnih padavina zadovoljno trljaju dlanovima. Reč je o skupljačima gljiva. U šumama Moravičkog okruga vrganja, lisičarki ali i ostalih jestivih gljiva ima u izobilju. Među onim jestivim najcenjenije su vrganji i lisičarke. Za kilogram svežeg vrganja može se dobiti i 500 dinara. U zavisnosti od kvaliteta, kilogram sušenog vrganja ide i do 5.000. Sakupljači gljiva, ne pamte ovako dobru godinu!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BOROVNICA I DO 6 EVRA ZA KILOGRAM Cena joj raste iz godine u godinu, tržiše je skoro zagarantovano, a evo i koliko se isplati

Izvor: Blic, 23.Jun.2022

Srpska borovnica ove sezone se otkupljuje po ceni od 5,5 do 6 evra kilogram što je, po podacima Borovnica kluba Srbija, za pola evra više nego lane. I dalje je reč o najisplativijem voću, koje pete godine od početka investicije donosi dobit od 25.000 evra po hektaru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.